مدیرعامل کارگزاری باهنر گفت: معاملات گواهی سپرده محصولات صنعتی و معدنی در بورس کالای ایران، تحقق سرمایه گذاری برای تولید خواهد بود چراکه این معاملات سرمایه های خرد و سرگردان را به سمت تولید و سرمایه گذاری در کشور هدایت می کند و علاوه بر تامین مالی پایدار تولید به اشتغالزایی و رشد اقتصادی منجر می شود.
در معاملات هفته گذشته بازار فیزیکی بورس کالای ایران ۳ میلیون و ۵۳۷ هزار و ۵۳ تن انواع محصول به ارزش ۵۵ هزار میلیارد تومان دادوستد شد که نسبت به هفته ما قبل به ترتیب رشدیک و ۳ درصدی را در حجم و ارزش معاملات تجربه کرد.
بررسی روند معاملات بازار قراردادهای آتی بورس کالای ایران درهفته منتهی به ۲۹ فروردین ماه نشان می دهد که در هفته گذشته بیش از ۷۴ هزار قراردادآتی منعقد شد و ارزش این معاملات به حدود ۱.۴ همت رسید.
بررسی عملکرد ابزارهای مبتنی بر طلا و نقره در بورس کالای ایران نشان میدهد که در هفته گذشته در مجموع ۵۹۱ کیلوگرم شمش نقره و ۲۳۵ کیلوگرم شمش طلا در بازار گواهی سپرده و آتی معامله شد.
تقویت تامین مالی تولید از مسیر بازار سرمایه یکی از اهداف مهم اقتصادی کشور به شمار می رود که بررسی آمار تامین مالی صنایع از طریق یکی از ابزارهای بورس کالای ایران یعنی اوراق سلف موازی استاندارد، بیانگر تامین مالی ۸۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی تولیدکنندگان بخش صنعتی و معدنی، پتروشیمی و کشاورزی طی سال ۱۴۰۳ است.
تسهیل سرمایه گذاری آحاد مردم در تولید، از سیاست های کشور طی چند سال اخیر بوده که ابزارهای مالی بازار سرمایه از جمله گواهی سپرده طلا و نقره و به دنبال آن، صندوق های کالایی در تحقق این موضوع و جلوگیری از ورود نقدینگی های سرگردان به بازارهای غیررسمی ارز و طلا نقش بسزایی داشته اند.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: دو سال از راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا می گذرد و این بازار، تحولی در تامین مالی معادن، رشد تولید و سرمایه گذاری در معادن ایجاد کرده است چراکه سرمایه های خردی که تا پیش از این در جریان تولید قرار نمی گرفت، امروز در مدار تولید قرار گرفته است.